Моето село хубаво –    къщите бели, високи,    дворите равни, широки.   

...
Моето село хубаво –
   къщите бели, високи,
   дворите равни, широки. 
 
Коментари Харесай

Райко Кирилов весели хората на събора на село Горни Вадин

„ Моето село хубаво –    къщите бели, високи,
   дворите равни, необятни. 
   Край него Дунав протича
   и Горни Вадин се назовава. “
  С тези думи дребната Марая Мариянова сложи началото на празничната стратегия във връзка Традиционния събор в село Горни Вадин.
От мало до огромно, от младо до остаряло се събраха на площада пред кметството – да се видят, да се прегърнат, да се поздравят, да поиграят хора за празника.
С думите, че „ Където и да живеят горновадинчани, те носят в сърцето си любовта към своето отечество “, кметският наместник – Елена Максимова поздрави домакини и посетители на селото.
Официални посетители на събора бяха кмета на община Оряхово Росен Добрев, общински съветници, кметове на кметства в общината.
В поздрава си Росен Добрев, увери вадинчани, че имат цялостната му поддръжка за приноса им към развиването на селото. А на тези, които са разпилени по другите крайща на страната – постоянно да се връщат към корените си и да останат правилни цялостен живот към хубавия роден край.
За празничното въодушевление способстваха певческа група към ПК „ Ехото на Леденика “ – с. Горни Вадин, певческа група „ Оряховски напеви, танцов състав „ Изворче “ към НЧ „ Надежда 1871 “.
Специален посетител на вечерта бе Райко Кирилов, който с песните си съумя да допре всяко живо създание и да накара събралите се да извиват кръшни български хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР